Kerstin Schörling, 67, hustru till finansprofilen och mångmiljardären Melker Schörling, 69, har slagit till på landets mest omskrivna sommarhus.

ANNONS

Det uppger Affärsvärlden på nätet och berättar att priset landade på 13 miljoner kronor.

Huset i Torekov har legat ute till försäljning i mer än åtta och ett halvt år – sedan den 6 mars 2008 – och från början var utgångspriset 20 miljoner kronor, det vill säga 320.000 kronor per kvadratmeter.

Melker Schörlings hustru Kerstin står som köpare på det mycket uppmärksammade huset i Torekov. Hon betalade 13 miljoner kronor. (TT)
Melker Schörlings hustru Kerstin står som köpare på det mycket uppmärksammade huset i Torekov. Hon betalade 13 miljoner kronor. (TT)

Men nu såldes det alltså för en betydligt lägre summa efter uppenbara svårigheter att hitta en ny ägare, enligt AFV.

Melker Schörling, som uppges vara god för 60 miljarder kronor, även om han hade det tufft i våras, meddelade i förra veckan att han hoppar av samtliga styrelseuppdrag på grund av hälsoskäl, vilket Dagens PS uppmärksammade.

Melker Schörling äger tillsammans med Ola Rollén det bolag – Greenbridge – som Rollén köpt aktier via i norska Next Biometrics, och som Ola Rollén nu anklagas för insiderbrott för.

Rollén är som Dagens PS kunde berätta på måndagen häktad som misstänkt för insiderbrott i Oslo. Om han i ett senare skede fälls för brottet riskerar han upp till sex års fängelse.

Melker Schörling hävdar i ett mejl till nyhetsbyrån Direkt att han blev informerad i efterhand om Ola Rolléns brottsmisstänkta aktieaffär i Next Biometrics.

Melker Schörling är även styrelseordförande i Hexagon, där Ola Rollén är vd.

ANNONS
ANNONS

LÄS MER: ”Melker Schörling rikare än någonsin” [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: ”Varför ler du inte, Schörling? Det har ju vänt” [Dagens PS] >

LÄS AFV-ARTIKELN: ”Schörling har köpt Sveriges dyraste hus” [Affärsvärlden] >