Arbetarsonen från Malmö krossar allt motstånd i den svenska löneligan på sin tron som vd för den amerikanska giganten 3M. Nu går han i pension och tar med sig en sanslös aktieportfölj på 2,5 miljarder kronor, rapporterar Dagens Industri.

ANNONS

”Hans ersättningar är svindlande med svenska mått mätt /…/ utom tävlan bland svenska toppchefer.”

Så beskrev Dagens Industri Malmösonen Inge G Thulins enorma lön som vd och koncernchef för det amerikanska konglomeratet 3M, mest känt för post it-lappen. Resan började i födelsehemmet i PLM:s fabriksområde och har sedan dess pekat spikrakt uppåt – via en rad chefspositioner – till den absoluta toppen i amerikanskt näringsliv där han i dag basar över 90.000 anställda.

Men snart är sagan slut – i alla fall på vd-posten. Dagens Industri skriver på torsdagen att Inge Thulin går i pension i juli men fortsätter som arbetande ordförande. Och det gör han med en rejäl plånbok i bakfickan. Inge G Thulin drog enbart ifjol in över 179 miljoner kronor i lön.

”Ingen annan svensk toppchef ligger ens nära. Inge Thulins lönepaket växte med 33 Mkr i fjol, mer än de flesta börsvd:arna hemma i Sverige tjänar per år”, skriver tidningen.

Och det är inte bara lönekuvertet som bör få det att vattnas i munnen på hans svenska motsvarigheter. Inge Thulin traskar även in i pensionen med enormt aktiekapital som han byggt upp under åren på 3M-tronen. Enligt Di har Thulin byggt upp en imponerande portfölj värd 2,5 miljarder kronor som han nu kan njuta av till pensionen.

Dagens PS har tidigare skrivit om supersvensken Inge Thulin flertalet gånger tidigare – som ni ser i länkarna nedan – och även om Di väljer att kalla honom doldis är det kanske inte längre någon hemlighet att arbetarsonen från Sverige gräver guld i USA.

ANNONS
ANNONS

Eller som han själv uttryckt det tidigare:

”Alla på golfklubben vet vad man tjänar men ingen säger något.”