Dagens PS

Kalldusch: Börsstjärnan åtalas för insiderbrott

Hexagons vd Ola Rollén åtalas
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 16 mars 2017Publicerad: 16 mars 2017
Hexagons vd Ola Rollén åtalas, meddelar norska ekobrottsmyndigheten. (Foto: TT)

Hexagons vd Ola Rollén åtalas, meddelar norska ekobrottsmyndigheten. (Foto: TT)

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Jag talar för hela styrelsen, samt för alla andra som gett sitt starka stöd till Ola – hans familj, medarbetare och Hexagons aktieägare – att vi står bakom Ola igenom denna process.”

Det säger miljardären och Hexagons avgående styrelseordförande Melker Schörling i en kommentar efter att norska ekobrottsmyndigheten, Økokrim, har beslutat sig för att åtala börsbolagets vd Ola Rollén, framgår i ett pressmeddelande enligt nyhetsbyrån Direkt. Åtalet gäller privata investeringar som den tidigare så hyllade börschefen gjort under 2015.

Gun Nilsson, Hexagons tillträdande ordförande, stämmer in i stödet för Ola Rollén och lovordar vd:ns hantering av ”detta frustrerande händelseförlopp”. Samtidigt säger sig Ola Rolléns advokater sig vara besvikna över norska ekobrottsmyndighetens beslut men övertygade om att han frikänns.

“Som processen ser ut idag, kommer mina advokater att sköta hanteringen av rättsfallet, så att jag även fortsättningsvis kan fokusera helhjärtat på min roll som vd”, säger Rollén.

Att han åtalas kommer som en överraskning för Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, skriver Svenska Dagbladet. Det eftersom Hexagon varit så självsäkra om vd:ns oskuld men också för att en utredning från advokatbyrån Mannheimer Swartling fastslog att det sannolikt inte blir åtal.

Och att han fortsätter som om inget hade hänt förvånar också många i branschen. Joacim Olsson, vd för Aktiespararna, tycker styrelsen fasta hållning är “märklig” eftersom man fortfarande inte hört åklagarnas argument.

“Det är klart att åtalet är ett hårt slag mot förtroendet för Ola Rollén. Och det är väl rimligt att han själv överväger om han inte borde ta timeout”, säger han till SvD.

MISSA INTE: Stjärn-vd sitter säkert – även vid åtal  >

ANNONS

LÄS ÄVEN: 480 får gå – misstänkt vd sitter kvar  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS