Så här kommenterar toppchefen de nedsättande kommentarerna mot 16-åringen.

ANNONS

”De där inläggen känner jag inte alls till”, säger Per Sigvardsson, nytillträdd vd på kedjan XXL, till Aftonbladet som uppmärksammar att hans Facebookprofil figurerar i kränkande sammanhang i en tråd om klimataktivisten Greta Thunbergs besök i EU-parlamentet nyligen.

"De där inläggen känner jag inte alls till", säger Per Sigvardsson, nytillträdd vd på kedjan XXL, om hånen mot Greta Thunberg på Facebook.
”De där inläggen känner jag inte alls till”, säger Per Sigvardsson, nytillträdd vd på kedjan XXL, om hånen mot Greta Thunberg på Facebook.

Per Sigvardsson hävdar att hans Facebookkonto måste ha blivit kapat, han säger också att han ska gå in och ändra lösenordet. Och att han tagit kontakt med sin advokat.

”Det är jättemärkligt”, säger XXL-vd:n med anledning av det inträffade till AB.

Han påstår att han knappt använder sitt Facebookkonto, och han delar inte de nedlåtande värderingarna som riktas mot Greta Thunberg i tråden, framhåller han.

Han är övertygad om att någon tagit över hans konto och sedan skrivit i tråden.

Facebookprofilen, som alltså tillhör XXL:s vd, får enligt Aftonbladet ”arga mothugg”. Men profilen i fråga fortsätter då håna Greta Thunberg och nämner även klimataktivistens aspergerdiagnos.

ANNONS
ANNONS

Det var den 13 april i år som kommentarerna skrevs, framgår det, och XXL har tidigare varit i blåsväder, bland annat när en medarbetare i en av kedjans butiker avslöjade att anställda fått göra armhävningar som straff för ”förseelser, skriver AB och berättar att detta har resulterat i anmälningar mot XXL till Arbetsmiljöverket.

Per Sigvardsson som blev vd för butikskedjan i mars har fått till uppgift att ta tag i företagets vårdegrund och arbetsmiljö, förekomsten av kränkningar kartläggas och hanteras, enligt artikeln.