Hårda ord i Davos. ”Många drinkar och många journalister.”

ANNONS

Som Dagens PS rapporterade på fredagsmorgonen ger Volvos ordförande Carl-Henric Svanberg den tidigare storägaren Cevian en känga i en intervju med Dagens Industri i dagens utgåva.

Och nu går aktivistfondens grundare Christer Gardell till motangrepp. Att Cevian skulle vara vare sig kortsiktiga eller inkompetenta, vilket Svanberg gjorde gällande i intervjun, är struntprat, menar finansstjärnan och kallar Volvo-bossens uttalande för ”osedvanligt korkat”.

Christer Gardell undrar om det finns någon som anser att Cevians ägande under elva år i Volvo skulle vara kortsiktigt. Dessutom, påpekar han, har aktivistfonden flera som är väl insatta i branschen. Ett exempel är Eckhard Cordes, tidigare vd för lastbilsgiganten Daimler Trucks, som i dag sitter i Volvos styrelse, säger Christer Gardell och framhåller även att han själv suttit som ordförande ASG som är en av Volvos kunder.

”Att då säga att vi inte kan branschen – det är inget annat än ett väldigt korkat uttalande av Carl-Henric Svanberg”, säger han till Direkt.

Nyhetsbyrån frågar också Cevian-grundaren om vad han tror är bakgrunden till uttalandet och undrar om det funnits några spänningar mellan de två tungviktarna.

”Nej, men i Davos är det många drinkar och många journalister. I de miljöerna tror jag att man ska vara lite försiktig.

ANNONS
ANNONS

KÄLLA: Gardell: ”Osedvanligt korkat uttalande av Carl-Henric” [SvD / Direkt] >

LÄS ÄVEN: Carl-Henric Svanberg: Geely bättre än Gardell [Dagens PS] >