ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

Stjärn-vd sitter säkert - även vid åtal

Uppdaterad: 07 feb. 2017Publicerad: 07 feb. 2017
Hexagons vd Ola Rollén. (Foto: TT)
Hexagons vd Ola Rollén. (Foto: TT)

Det beskedet ger Mikael Ekdahl, ordförande i Hexagons valberedning och tillförordnad vd och vice ordförande i mätteknikbolagets huvudägare Melker Schörling AB, till Dagens Nyheter.

ANNONS
ANNONS

Ola Rollén har som DagensPS.se tidigare berättat suttit häktad i Oslo då han misstänks för insiderbrott i Norge – en utredning som fortfarande pågår.

“I vår värld är man oskyldig tills man eventuellt blir dömd av domstol även om åklagaren försöker sig på ett åtal”, deklarerar Mikael Ekdahl.

Om det blir åtal bedömer han att domen kan komma att falla mot Ola Rollén först om tre-fyra år.

I går kunde vi berätta att Hexagon, som presenterade sitt bokslut, drar åt tumskruvarna rejält och skär ned på 480 anställda i personalen – samtidigt som den insidermisstänkte vd:n alltså sitter kvar i orubbat bo.

Från bolaget kom också nyheten om att Ericssons sparkade chef Hans Vestberg är på förslag från valberedningen att ta plats i Hexagons styrelse.

Börsbolaget redovisade en vinst på 203 miljoner euro före skatt i bokslutet, vilket kan jämföras med en vinst på 192 miljoner euro motsvarande period året före.

Omsättningen steg med 4 procent till 849 miljoner euro och enligt förslag höjs aktieutdelning med 12 procent till 0,48 euro från 0,43 euro.

MISSA INTE: 480 får gå – misstänkt vd sitter kvar  >

LÄS ÄVEN: Stjärn-vd:n: “Vet att jag blir friad”  >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
Företrädesemission – sista teckningsdag 25/9 2023

SaltX har utvecklat en elektrifieringsteknik för utsläppstung industri såsom kalk- och cementindustrin, som möjliggör en tillverkningsprocess fri från CO2-utsläpp. Bolaget har fått ett kommersiellt genombrott med betydande beställningar och intresset för tekniken är stort. Nu genomför bolaget en företrädesemission, sista möjlighet att teckna är 25/9 2023.

Läs mer & teckna här