Pengarna efter pappa Jan går till tung investering.

ANNONS

Felix Granander, 20 år, som i medier beskrivs som ”Jan Stenbecks okände son”, kliver in med betydande kapital i kände e-sportaren Emil ”Heaton” Christensens e-sportbolag Ninjas in Pyjamas.

Det avslöjar Breakit och uppgifterna om nyemissionen bekräftas av vd:n Hicham Chahine, som kallar kapitalinjektionen för ”mer spontan”.

Han berättar inte hur stor nyemissionen är, bara att det handlar om ”ett tvåsiffrigt miljonbelopp”. Och ensam investerare är 20-årige Felix Granander.

När Jan Stenbeck dog 2002 ärvde han ett stort antal Kinnevik-aktier, och för tre år sedan berättade Expressen att han sålt aktier i pappans imperium.

Det är en del av dessa pengar som han nu, enligt Breakit, går in med i tech-segmentet.

”Han har börjat att investera lite egna pengar och i och med att vi är i en fas där vi håller på med en strategisk investeringsrunda dök möjligheten upp att gå samman med Felix”, säger Hicham Chahine till sajten.

ANNONS
ANNONS

Hicham Chahine förklarar att Felix Granander har ett stort intresse för e-sport; han uppges nu bli bolagets fjärde största ägare med ett 15-procentigt innehav.

Samtidigt framgår det att grundaren till Ninjas in Pyjamas, Emil ”Heaton” Christensen, på nytt avyttrat delar av sitt innehav.