Claes Hemberg startar tillsammans med tre tidigare Avanza-kollegor ett eget försäkringsbolag. Tanken är att utmana och ge nytt perspektiv på en ”gammal bransch”.

ANNONS

Det skriver Dagens Industri. Det nya bolaget heter Gofido, och som medgrundare har Claes Hemberg bland annat fått med sig Annika Saramies, före detta vd för Avanza Pension, som nu tar samma position i det nya bolaget.

Även Avanzas tidigare affärsutvecklingschef Stefan Mahlstein och Gertrud Hack, tidigare marknadschef för Avanza Tyskland, är med på tåget, där Mahlstein anges som mannen bakom idén att starta bolaget.

”Det är ett nytt perspektiv på en gammal bransch. Vi har räknat på det och det går att göra det betydligt bättre än det ser ut på marknaden i dag, både ekonomiskt och tekniskt”, säger Claes Hemberg till tidningen.

Hemberg menar att gruppen gemensamt arbetat för att sänka avgifter och förbättra tjänsterna inom såväl aktiehandel som fonder, pensioner och bolån. Nu ska man täcka in den sista stora delen branschen.

Inledningsvis kommer Gofido att fokusera på hemförsäkringar, med breddning av verksamheten längre fram.

ANNONS
ANNONS

Enligt Dagens Industri har de fyra medgrundarna investerat ”några miljoner”, och nästa mål är att ta in 30 miljoner kronor inför lansering i vår.

”Jag tror bara att det är hälsosamt att vi inte kommer från sakförsäkringsbranschen. Vi kommer från ett annat perspektiv. Branschen är inte utmanad eller ifrågasatt, och här ser vi att vi kan göra nytta”, säger vd:n Annika Saramies till DI.