I går kunde Dagens PS berätta att Kina hotar Trump med sanktioner. Vi har även berättat att Islamiska staten applåderar Trumps valseger i USA.

ANNONS

Men nu handlar det om att den brittiska tabloiden The Mirror som spekulerar i hur hög intelligenskvot USA:s nye president Donald Trump har.

Tidningen känner inte till om Trump någonsin låtit IQ-testa sig. Däremot råder det inget tvivel om att han gjort en rad mindre smarta utspel under sin kampanj i striden om presidentposten mot Hillary Clinton.

Men trots sin burdusa framtoning lyckades den kontroversiella republikanen vinna folkets röst och i januari installeras Donald Trump i Vita huset som USA:s nye president.

The Mirror konstaterar att Trump har en prestigefull ekonomisk universitetsutbildning på sitt cv och att han bevisligen är en framgångsrik affärsman, som rest sig upp och gjort comeback när han kraschat finansiellt.

Enligt vissa bedömare bör Trumps IQ ligga på 156, skriver The Mirror och konstaterar att det är en väldigt hög nivå, ”det skulle betyda att han är smartare än 98,98 procent av världens befolkning”, skriver tidningen och förklarar att två tredjedelar av jordens befolkning har en IQ på mellan 85 och 115 och att endast 5 procent av befolkningen har en IQ på över 125.
Lika många, 5 procent, har en lägre IQ på 75, framgår det.

Men frågan är alltså vilken IQ Donald Trump har och enligt The Mirrors kalkyl – som bygger på Trumps resultat från universitet i Pennsylvania, han var ingen mönsterelev, så hamnar Donalds IQ någonstans på mellan 120 och 130.

”Det är fortfarande högre IQ än de flesta människor har, men det är långt från geninivå”, slår The Mirror fast.

MISSA INTE: ”Bojkottar USA om Trump vinner” [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Miljardären: ”Trump anpassar sig” [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: ”What is Donald Trump’s IQ? Here’s how the tycoon’s boasts of his intelligence stack up” [The Mirror] >