Dagens PS

Nya sexanklagelser mot sparkad mediegigant

Nya sexanklagelser riktas mot Roger Ailes
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 14 dec. 2016Publicerad: 14 dec. 2016
Nya sexanklagelser riktas mot Roger Ailes, medgrundare och tidigare chef för Fox News, i en ny stämningsansökan. (Foto: TT)

Nya sexanklagelser riktas mot Roger Ailes, medgrundare och tidigare chef för Fox News, i en ny stämningsansökan. (Foto: TT)

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Som Dagens PS rapporterade i somras tvingades Roger Ailes, chef och medgrundare till tv-kanalen Fox News, avgå efter anklagelser om att bland annat ha sextrakasserat det kvinnliga nyhetsankaret Gretchen Carlson. Och nu kommer nya anklagelser.

Nyhetsbyrån Reuters rapportar nu att en ny stämningsansökan lämnats in i New York av Lidia Curanaj som påstår sig diskriminerats och trakasserats sexuellt.

Enligt dokumenten ska Lidia ha deltagit vid en gruppintervju för jobb på nyhetskanalen för att senare kallas till en personlig intervju med Roger Ailes. Under mötet påstås han ha bett kvinnan ställa sig upp och vända sig om med orden: ”det är viktigt att se bra ut från topp till tå”, skriver Reuters.

Vidare anklagas mediemogulen, framgår det i stämningsansökan, för att ha ringt upp Lidia Curanajs ex-pojkvän och frågat om hon var en person som ”bjuder till” sexuellt. Svaret blev nej från den tidigare partnern varpå Lidia Curanja fick nej på sin jobbansökan, påstår man.

Stämningsansökan är inte direkt riktad mot varken Roger Ailes eller Fox News utan bolaget New York-del WNYW. Roger Ailes advokater har inte nåtts för en kommentar om ärendet men har tidigare nekat till alla anklagelser.

MISSA INTE: Rasande Fox-chef kräver ursäkt av Trump  >

LÄS ÄVEN: Fox News sparkar Sarah Palin – kostade 20 Mkr  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS