Efter stormen kring filmmogulen Harvey Weinstein kommer nästa blåsväder.

ANNONS

Roy Price som är högst ansvarig för Amazon Studios har stängts av från sin tjänst efter anklagelser om sexuella trakasserier mot en producent, skriver The New York Times.

Isa Dick Hackett som är producent för Amazon-serien The Man in the High Castle har sagt att Roy Price gjorde sexuella närmanden mot henne för två år sedan. Det hela skedde i en taxi efter en middag under Comic-Con i San Diego.

Enligt Isa Dick ska Roy Price i taxibilen upprepade gånger ha föreslagit samlag och även uttryckt sig vulgärt om den manliga könsdelen. När de sedan anlände till en fest ska Roy Price ha fortsatt trakassera henne även där, enligt uppgift.

I ett uttalande sade en talesperson för Amazon att Roy Price har fått tjänstledigt och hans roll har tills vidare tagits över av den operativa chefen för Amazon Studios, Albert Cheng.

ANNONS
ANNONS

Hollywood har nyligen även sett filmmogulen Harvey Weinstein bli anklagad för sexuella trakasserier som pågått i flera decennier. Han har i och med det fått sparken för The Weinstein Company som han själv var med och grundade, förlikats med åtta kvinnor och börjat gå i terapi.