Dagens PS

Ny biografi om Elon Musk: Bråket med Bill Gates

Musk
Det mesta är möjligt i Elon Musks värld, så även en ny teknik i hans fabriker. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 12 sep. 2023Publicerad: 12 sep. 2023

I den nya biografin om Elon Musk avslöjas utbredda bråk med Bill Gates. Det kommer ut många detaljer om den kontroversiella Teslagrundaren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ny biografi om Elon Musk

Walter Isaacsons nya biografi om Elon Musk heter kort “Elon Musk”.

Författaren bakom biografier till andra kända namn som Apple-bossen Steve Jobs och geniet Albert Einstein har nu även släppt en bok om Elon Musk, som avslöjar en rad nya detaljer, berättar CNN.

En del av biografin beskriver det stormiga förhållandet mellan Musk och Microsofts Bill Gates, två män som länge toppat listan på världens rikaste personer, och som har haft en del sammandrabbningar, skriver Fortune vidare.

Enligt Walter Isaacson så har de båda entreprenörerna ungefär lika svårt för varandra. Ett sådant ämne gäller till exempel filantropi, där Musk har sågat Gates arbete eftersom Teslagrundaren anser att enbart en bråkdel av varje spenderad dollar verkligen gör någon nytta i slutändan.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Musk sågar Gates klimatåtagande

För Gates del så hade han inte så stor tilltro till Tesla som Musk hade önskat, och Microsoftgrundaren hade bland annat blankat aktierna och trodde att de skulle tappa i värde. Det var dock ett drag som inte sågs med milda ögon av Musk som uppgav att han därmed inte kunde ta Gates klimatarbete på allvar sedan Tesla banar vägen för en hållbar framtid.

“Vid det här laget är jag övertygad om att han är kategoriskt galen (och en skitstövel rakt igenom). Jag försökte faktiskt gilla honom”, skrev Musk i ett sms till Walter Isaacson.

Även Gates hörde av sig till författaren och berättade att Musk var “väldigt elak” efter att han fått reda på att Gates hade blankat Tesla-aktien.

“Men han är elak mot så många människor, så du kan inte ta det för personligt.”

Läs även:

Oväntat: Det här ska Elon Musks nya barn heta

Elon Musk omger sig av interna lånehajar

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS