Den bygger på tre grundkriterier, som han nu avslöjar för andra placerare.

ANNONS

”Jag tror att man måste tro på de människor som man investerar i för teamet är helt avgörande. Man måste i grund och botten känna att teknikplattformen är välbyggd. Det är en av Sveriges styrkor jämfört med andra länder. Här har vi bra ingenjörer och man bygger bra grejer. Det tredje är att man måste vara övertygad om att bolaget har en långsiktig lönsamhet. Det måste byggas en konsumentmakt på schysta villkor så att det håller i längden. Det är de tre grundkriterierna”, säger den tidigare finansministern till Di Digital.

Anders Borg berättar att hans största investering är i Kinnevik. Men på senare tid har han framför allt klivit in i fintechbolag.

Enligt artikeln har Borg investerat i tre startupbolag inom fintech bara under det senaste kvartalet.

Han tror på snabbväxare, men inte utan mening eller mål.

ANNONS
ANNONS

”Det måste vara ett team med bra stämning, bra kompetens och personer som har potential att bygga något stort. Så det ska både vara en bra investering och ett bolag som jag tycker att det är intressant och kul att jobba med”, förklarar Borg i Di Digital och råder andra investerare att satsa på snabbväxande bolag, eftersom det enligt honom både ”är spännande” och ”skapar en bättre framtid för Sverige”.