Fackförbundet United Auto Workers, UAW, har skickat in ett klagomål mot Tesla till National Labor Relations Board, rapporterar CNBC.

ANNONS

I klagomålet anklagar man bolagets vd Elon Musk för att ha brutit mot arbetslagarna. Detta efter att han på Twitter hotat med att dra in aktieoptioner för anställda på Tesla som kan tänka sig ansluta till fackföreningar.

Ett svar från Tesla och Musk lät inte vänta på sig. Man gick till attack med att säga att man inte känner till något annat UAW-representerat bilföretag som ger aktieoptioner eller RSU-aktier till sina anställda. RSU-aktier är aktier som tilldelas först efter att vissa mål uppnåtts, oftast operativa inom företaget.

”Vi anser i grunden att det är kritiskt att alla anställda är ägare till Tesla så att alla är i samma lag, och att alla kan delta i företagets framgång”, sade Tesla i ett uttalande.

Senare kom Musk att skicka ut en till tweet i vilken han skrev att han ”inte tror att UAW har individuellt aktieägande som en del av kompensationen på något annat företag”.

ANNONS
ANNONS

UAW svarade på det med att säga att man inte har som policy att förhindra optionsägande bland sina medlemmar.