Dagens PS

Musk bråkar med facket efter hot mot anställda

Teslas vd och grundare
Teslas vd och grundare
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 25 maj 2018Publicerad: 25 maj 2018

Fackförbundet United Auto Workers, UAW, har skickat in ett klagomål mot Tesla till National Labor Relations Board, rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I klagomålet anklagar man bolagets vd Elon Musk för att ha brutit mot arbetslagarna. Detta efter att han på Twitter hotat med att dra in aktieoptioner för anställda på Tesla som kan tänka sig ansluta till fackföreningar.

Ett svar från Tesla och Musk lät inte vänta på sig. Man gick till attack med att säga att man inte känner till något annat UAW-representerat bilföretag som ger aktieoptioner eller RSU-aktier till sina anställda. RSU-aktier är aktier som tilldelas först efter att vissa mål uppnåtts, oftast operativa inom företaget.

”Vi anser i grunden att det är kritiskt att alla anställda är ägare till Tesla så att alla är i samma lag, och att alla kan delta i företagets framgång”, sade Tesla i ett uttalande.

Senare kom Musk att skicka ut en till tweet i vilken han skrev att han “inte tror att UAW har individuellt aktieägande som en del av kompensationen på något annat företag”.

UAW svarade på det med att säga att man inte har som policy att förhindra optionsägande bland sina medlemmar.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS