Han är bara 17 år men driver redan två framgångsrika företag där han är vd, entreprenörsdrömmen blev hans terapi när han var mobbad som barn.

ANNONS

CNBC berättar om sydkoreanska Sukone Hong, som bara är 17 år men ändå har lyckats bygga upp två succéföretag, och för honom blev det ett sätt att bearbeta sin svåra uppväxt där han var mobbad som barn.

”Det var svårt för mig att engagera mig i skolan. Jag blev typ mobbad. Jag var tvungen att hitta något som kunde förändra mitt liv”, berättar den unge entreprenören vars ena företag inom mode redan omsatt över 1 miljon dollar hittills i år och dessutom fått ett erkännande från ansedda Harvards universitet.

Det andra företaget har utvecklat en klocka med punktskrift som hjälper synskadade.

Började som entreprenör i åttan

Det har gått fyra år sedan Sukone Hong startade som entreprenör. Då gick han i åttonde klass i Seoul och uppges ha varit ivrig på att sälja och marknadsföra märkeskläder.

Hans startkapital var endast 150 dollar, och dessa pengar gick åt snabbt så att han bad om och fick loss ett lån på 5 000 dollar från bland annat sina morföräldrar och med det finansiella stödet i ryggen byggde han upp sin plattform.

Beställningarna började rasa in och han berättar i CNBC-reportaget att han sålde 300 skjortor den veckan.

I dag uppges hans modemärke var en braksuccé på sex asiatiska marknader och Sukone Hong har även anställt tolv personer i ett team som hjälper honom att driva webbplatsen för online-försäljningen.

Funnit sitt kall i livet

Han har betalat tillbaka pengar för utbildningen på en amerikansk, internationell skola som hans föräldrar bekostade, och han konstaterar utan omsvep att han funnit sitt kall i livet.

Den unge mannen är inte bara en duktig affärsman, han drivs också av ett patos att hjälpa funktionshindrade med fokus på synskadade genom sitt företag Paradox Computer, som utvecklat klockan med punktskrift.

ANNONS
ANNONS

Genom att prata med synskadade lärde han sig förstå deras behov och skapade sin tekniskt avancerade klocka, som alltså hjälper dem att läsa. Han har investerat i affärsidén med pengar som han tjänat på det mer framgångsrika modeföretaget.

För Sukone Hong är det här mest naturligt i världen, han avskyr orättvisor, förklarar han i artikeln.

Läs även: 12-årigt snille mångmiljonär på kryptomarknaden [Dagens PS]