Lundbergs vd och huvudägare, finansmannen Fredrik Lundberg, intervjuas i Dagens Industri och där säger han att ”börsen är väl underbyggd”.

ANNONS

Att börshandeln når rekordnivåer och att det förr eller senare vänder nedåt, är inget som bekymrar honom i dagsläget. Ett stort skäl till det kan förstås vara att Lundbergs substansvärde ökat med 4,6 procent till 546 kronor per aktie under årets första kvartal till följd av stigande aktiekurser i första hand i Industrivärden och Husqvarna, enligt Di.

Fredrik Lundberg känner sig enligt tidningen tillfreds med utvecklingen, som han betecknar som ”bra” med ett ”gott synligt resultat”.

I koncernen ingår åtta börsnoterade bolag och de flesta av dessa präglas av högkonjunktur, konstaterar Di, som uppger att Lundbergs länge vilat på hanen när det gällt investeringar från att tidigare under ett par års tid ökat sin exponering i flera av de börsnoterade bolagen.

Att värderingarna skulle vara ”ansträngda”, som en del bedömare menar, oroar inte Fredrik Lundberg. Inte heller att börsen går upp för sjätte året i rad. Däremot kan han inte säga, eller vill inte säga, om några investeringar ligger i pipen. Det är inget han vill ”prata om nu”,  framgår det i Di-artikeln.

Det enda orosmolnet som Lundberg ser är fastighetsmarknaden, där tycker han att ”det finns anledning att vara lite försiktig”.

Det är Fredrik Lundbergs äldsta dotter Louise Lindh som är vd i Fastighets AB L E Lundberg, men att hon skulle ta över pappa Fredriks nuvarande jobb är inte aktuellt i dagsläget – Fredrik Lundberg klargör i Di att han har för avsikt att ”jobba kvar ett bra tag” i sin nuvarande roll.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Expert rycker på axlarna åt börsras [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Mutanklagade miljardären: ”Tråkigt” [DagensPS.se] >