Dagens PS har tidigare rapporterat att superinvesteraren Warren Buffett utmanat den republikanske presidentkandidaten Donald Trump om dennes skattedeklaration. Och nu gör Reid Hoffman, en av Silicon Valleys rikaste och grundaren till det professionella sociala nätverket Linkedin, samma sak – men ökar insatserna rejält.

ANNONS

Enligt New York Times lovar Reid Hoffman, själv god för drygt 30 miljarder kronor, att han kommer att skänka bort över 40 miljoner kronor av sin förmögenhet om ”The Donald” går med på att göra sina skattebetalningar offentliga. Pengarna skulle i så fall gå till en välgörenhetsinsamling till amerikanska krigsveteraner.

Inspirationen till det hela, förklarar Reid Hoffman, kommer från när Trump själv lovade att göra en liknande donation 2012, då med villkoret att president Barack Obama skulle offentliggöra sitt födelsebevis och passdokument.

”I en fungerande demokrati borde inte allmänheten behöva förhandla med en ledande presidentkandidat för att få tillgång till hans deklaration”, skriver Hoffman i ett inlägg på sajten Medium.

ANNONS
ANNONS

LÄS VIDARE: Will Trump Release His Tax Returns? Billionaire Pledges Up to $5 Million for Veterans if So [NY Times] >