Medgrundaren avgick inte – han fick sparken

Uppdaterad: 04 juli 2019Publicerad: 04 juli 2019
bruce-linton-canopy-growth
Det kanadensiska cannabisbolaget Canopy Growths medgrundare Bruce Linton har fått sparken som delad vd för företaget. Arkivbild. (Foto: TT)

Det kanadensiska cannabisbolaget Canopy Growths medgrundare Bruce Linton blev sparkad som delad vd för företaget.

ANNONS
ANNONS

Det uppger han till CNBC:

”Jag tror att avgå är kanske inte den rätta frasen. Jag blev uppsagd (terminated)”, sade Bruce Linton efter att ha ringt upp CNBC för att klargöra nyheten.

Linton var även styrelseordförande för Canopy och angav sig ha känt att han var på väg att bli sparkad. Det kom i samband med att ett styrelsemöte kallades till utan att det var han som hade kallat till det, sade Linton.

Beskedet om att Linton får lämna skakade om Canopy som tappade sju procent i förhandeln på tisdagen. Aktien återhämtade sig dock och stängde på plus 2,5 procent efter att analytiker sagt att draget var rätt.

”Canopys förluster har varit värre än vad vi förväntat oss och medan vi hyllar Linton för sin vision tror vi att ett nytt ledarskap blir en välkommen ändring”, sade en Cowen-analytiker.

Mark Zekulin är nu ensam vd på Canopy. Han har dock meddelat Bloomberg att han tänker sluta så fort en ersättare hittats.

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS