Dagens Industri tror att det kan vara läge att skugga finansmannen.

ANNONS

”Efter en halvering sedan årsskiftet kan det vara en god idé att ta rygg på finansmannen Mats Qviberg och ge en av klädaktierna en chans”, skriver tidningens Agnetha Jönsson.

MQ har i likhet med övriga klädaktier fått ta mycket stryk på börsen under lång tid. Som  bekant är det dock H&M:s kursras som fått mest fokus.

Men nu handlar det alltså om MQ, ett klädbolag som har visionen om att vara ”Sveriges bästa omnikanal inom noga utvalt varumärkesmode”, enligt artikeln.

MQ ska för övrigt få ny vd. Christina Ståhl, som tillträdde i augusti 2013, meddelade i samband med bolagets Q2-rapport, att hon tänker lämna stolen. Hon stannar emellertid kvar till dess att hennes efterträdare är på plats, framgår det.

Enligt Di-analysen får den nya vd:n en hel del att göra, bland annat vad det gäller att se över bolagets finansiella mål, exempelvis omsättningstillväxten, rörelsemarginalen och lagervolymerna.

ANNONS
ANNONS

Agnetha Jönsson skriver att det har skett en del förändringar i MQ:s ägarlista under våren, bland annat har finanskändisen Mats Qviberg med familj ökat sitt ägande privat. Det uppgår nu, enligt artikeln, till nästan 13 procent och familjen Qviberg är därmed MQ:s största ägare, samtidigt som Mats Qvibergs dotter Anna Engebretsen sitter i styrelsen.

”Mats Qviberg brukar vara en duktig stockpicker. Med lite tur var andra kvartalet ett lågvattenmärke. Även om jämviktsläget mellan butiks- och e-handel ännu inte är nått kan det vara läge att chansa på att aktien snart har bottnat. Med ett p/e under tio är risken relativt låg. Särskilt om alternativet är att köpa Zalando eller Boozt på 60 respektive 80 gånger vinstprognosen för innevarande år”, avslutar Agnetha Jönsson sin analys om MQ i Di, där hon alltså råder börsplacerare att hänga på Mats Qviberg.