So long, Ian! Imperiet säljs i grevens tid

Uppdaterad: 25 jan. 2017Publicerad: 25 jan. 2017
Ny demokrati-grundaren och finansveteranen Ian Wachtmeister bolaget Empire. (Foto: TT)

Ian Wachtmeister, finansman och kanske mest känd som medgrundare av partiet Ny demokrati, har haft några svåra år med bolaget Empire, skriver Dagens Industri. Aktien handlas i dag för 6 öre och man har på kort tid förlorat sina största agenturer Sodastream och Babyliss.

ANNONS
ANNONS

Men i elfte timmen kommer räddningen, rapporterar Di. Bolaget Kakel Max, som bland annat ägs av miljardären och vännen Joakim Alm, köper 92 procent av aktierna i Empire och tar därmed bakvägen till börsen och First North.

”Empire har 1.500 aktieägare och de är kanske inte så nöjda nu. Men om de får en sådan här möjlighet kan det bli kul /…/ Affären är väldigt bra för Empire och väldigt bra för Kakel Max”, säger han.

Men för Ian Wachtmeister, vars kvarvarande verksamhet Empire Sweden fortsatt kommer att handlas på Aktietorget, behöver detta inte betyda slutet för den frispråkige affärsmannens karriär, understryker han själv.

”Om man är 84 år kan det kanske låta som ens sista större affär, men det ska man inte vara säker på. Jag har en fräsch idé som är rätt kul, att sätta upp en konsultverksamhet där ingen är yngre än 75 år.”

MISSA INTE: Wachtmeister: ”Hur i h-vete kan det gå till så här?”  >

LÄS ÄVEN: Wachtmeister rasande: ”Det är en sorts mobbing”  >

ANNONS
ANNONS