Carspring har kikat på hur mycket tid fotbollens världsstjärnor ägnat på planen för att kunna köpa sina ”leksaker”, det vill säga exklusiva sportbilar.

ANNONS

För Manchester Uniteds numera skadade men hyllade svenskstjärna, Zlatan Ibrahimovic, tog det inte mer än drygt en match med den engelska Premier Leauge-klubben för att spela ihop till sin Porsche 918 Spyder, som Zlatan köpte innan han flyttade till Manchester United. För att vara exakt tog det Zlatan 1 timme, 51 minuter och 49 sekunder att kunna betala bilen, som kostade runt 8 miljoner kronor.

Carspring har granskat 256 professionella fotbollsspelares bilval – och hur lång tid de tillbringat på fotbollsplanen för att få ihop pengar till att köpa sina favoritbilar.

Den stora undersökningen visar att anfallare och mittfältare är svaga för sportbilar medan backar och målvakter helst köper dyra suvar.

Carlos Tevez, som i dag spelar i kinesiska Shanghai Shenhua, behövde bara 11 minuter och 35 sekunders speltid innan han kunde köpa loss sin Porsche Panamera Turbo S medan spanjoren Jesús Navas i Machester City var något snabbare – och faktiskt snabbast i undersökningen. Visserligen köpte han bara en Nissan Micra men för att betala bilen behövde han å andra sidan bara spela 11 minuter och 17 sekunder, enligt artikeln.

MISSA INTE: Zlatan avslöjad: Så rik är superstjärnan [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Zlatans veckolön krossar alla i Norden [DagensPS.se] >