I somras fick Hans Vestbergs karriär som vd och koncernchef för Ericsson ett snöpligt slut. Han fick sparken, som DagensPS.se berättade om.

ANNONS

Bakgrunden var bland annat en räcka av rapportbesvikelser från telekomjätten men också att han fattat det kontroversiella beslutet att knäcka extra som ordförande i Sveriges olympiska kommitté (SOK) mitt under telekomjättens brinnande kris.

I och för sig hade Ericssons styrelseordförande Leif Johansson, tidigare chef för Volvo, godkänt Vestbergs sidouppdrag och dessutom belönat honom rikt med bland annat en rekordhög kontantbonus. Totalt kvitterade Hans Vestberg ut 61,2 miljoner kronor i ersättning 2015.
Allt medan Ericssons aktiekurs dök med 15 procent under samma år.

Kritiken lät inte vänta på sig och till slut blev pressen för hård från de tunga aktieägarna i Ericsson, som helt sonika tvingade bort Vestberg som högste chef – även om han landade mjukt med en fallskärm på 28 miljoner kronor.

Men nu är Hans Vestberg alltså aktuell igen. Denna gång som styrelseledamot i dagsrapporterande mätteknikföretaget Hexagon, där valberedningen föreslår att Vestberg får en stol i styrelsen.

För Hans Vestberg innebär det här hans första officiella uppdrag sedan han sparkades från Ericsson.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: 480 får gå – misstänkt vd sitter kvar [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Högt pris för Vestberg [DagensPS.se] >