Dagens PS

Kalldusch för svensken: ”Vill inte bli hemlös”

Youtubes nya regler slår hårt mot succésvensken Felix "Pewdiepie" Kjellbergs intäkter. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 11 apr. 2017Publicerad: 11 apr. 2017

sdlszcabb09-nh2

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Som DagensPS.se har rapporterat om tidigare har det svenska Youtube-fenomenet, Felix ”Pewdiepie” Kjellberg, befunnit sig i en kritikstorm efter en rad videoklipp som innehöll referenser till Hitler och anti-semitiska skämt, vilket skapade rubriker i traditionell press. En skandal som ska ha kostat honom ”miljontals dollar”, som vi skrev om här.

Och nu kommer nästa kalldusch. Efter kontroversen kring den 27-årige svensken, som fick många annonsörer att dra tillbaka reklampengar från Youtube, har nu den Google-ägda videojätten sjösatt ett nytt regelverk kring sitt videoinnehåll och vilka klipp som tillåts intäkter från annonsering.

Exakt hur hårt de nya reglerna slår mot Felix Kjellberg är oklart men enligt honom själv har nu en tredjedel av hans videoklipp exkluderats från Youtubes reklamprogram. Och för en kanal som är världens största med över 50 miljoner följare kan man anta att det handlar om en ansenlig summa pengar.

Men den unge svensken verkar ta kallduschen med ro. I ett videoinlägg förklarar han sarkastiskt att han nu tvingas bli mer rumsren ”för att inte bli hemlös”.

”Jag älskar pengar för mycket”, säger han också skämtsamt i klippet.

Sajten Polygon.com påpekar dock att succésvensken kanske inte är riktigt lika lugn som han vill verka. Kjellberg har nämligen nyligen skrivit på för Youtube-konkurrenten Twitch – som ägs av miljardären Jeff Bezos miljardbolag Amazon – där reglerna inte är lika hårda kring innehållet, skriver man.

”Om han blir mer framgångsrik på Twitch återstår att se.”

MISSA INTE: Svensk i rasande attack: ”Media är rädda för mig”  >

ANNONS

LÄS ÄVEN: 80 till ryker efter Youtubesvenskens groda  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS