Steve Ballmer har gjort sig känd som en av techvärldens mest högljudda vd:ar. Dagens PS har tidigare skrivit om när han har spårat ur på scen eller när han försökt stampa sönder en Iphone.

ANNONS

Amerikanska Bloomberg har fått sig en pratstund med den bullrige och frispråkige it-bossen som i dag är ägare av basketlaget LA Clippers. Men i intervjun handlar förstås det mesta om Ballmers tid som mjukvarujätten Microsofts mångårige vd – och mer specifikt om dennes förhållande till grundaren Bill Gates.

Steve Ballmer beskriver vänskapen som en relation mellan bröder men berättar även för Bloombergs Emily Chang om vad som fick de två att ”glida isär”. Det hela började med de två techgiganternas olika syn på Microsofts framtid. Steve Ballmer var fast besluten om att Microsoft skulle ge sig in i hårdvarubranschen. Men styrelsen, och framför allt Bill Gates, var inte lika övertygade.

”Det fanns en grundläggande oenighet om hur viktig hårdvara faktiskt var /…/ Det hela nådde sitt klimax när vi var tvungna att ta beslut om mobilerna”, säger han.

Men även om Microsofts affärer med Nokia skulle visa sig vara ett totalfiasko med miljarder i nedskrivningar och efterföljande massuppsägningar finns det bara en sak han ångrar: att han inte gjorde det tidigare. Även om det innebar att det skar sig med Gates.

MISSA INTE: Känd hedgefondgigant kräver Ballmers avgång [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Microsofts superköp: ”Ett stort mysterium” [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: Steve Ballmer Says Smartphones Strained His Relationship With Bill Gates [Bloomberg] >