Dagens PS har skrivit åtskilligt om presidentvalet i USA, bland annat har vi redogjort för händelser som du kanske har missat i det enorma nyhetsbruset.

ANNONS

Vi har även berättat om det kritiserade, amerikanska valsystemet och att Hillary Clinton fått flest röster.

Samtidigt, efter dollarmiljardären och fastighetsmagnaten Donald Trumps valseger i USA, har hans skrytbygge på Fifth Aveneu i metropolen, där Trump även är född, blivit mer poppis än den redan var.

Den 58 våningar höga Manhattan-skyskrapan, som i dag omges av stängsel och tungt beväpnad polis – och som enligt New York Post fått smeknamnet Trumps fort – drar till sig horder av människor med selfiepinnar.

Den republikanske presidenten har sitt hem högst upp i byggnaden – en lyxig penthousevåning – och har enligt Daily Mail deklarerat att han tänker bo där så ofta som möjligt – och inte i Vita huset – även under sin tid som USA:s president.

Frågan är hur det ska gå till med tanke på den rigorösa bevakning som det innebär.

70-årige Trumps exklusiva lägenhet består enligt Expressen av tre sammanslagna takvåningar med bedårande utsikt över världsstaden. Lägenheten uppges vara värderad till 800 miljoner kronor och då handlar det bara om själva lägenheten.

”Inredningen går mestadels i guld och vitt, och med pelare, mängder av kandelabrar och takmålningar påminner lägenheten om ett slott eller kanske till och med om en kyrka”, skriver tidningen, som konstaterar att familjen Trump dessutom har en helikopterplatta på taket till penthousevåningen – det gör att Trump och hans nära och kära snabbt kan ta sig någonstans i New York eller längre bort luftvägen.

MISSA INTE: ”Så högt IQ har Trump” [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Miljardären: ”Trump anpassar sig” [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: ”Love him or hate him, everyone wants a selfie at Trump Tower” [New York Post] >

LÄS ÄVEN: ”Kika in i Donald Trumps urlyxiga våning i New York” [Expressen] >