Expressen berättar att Carl-Henric Svanberg, 64, tidigare chef för Ericsson och numera ordförande för brittiska oljejätten BP samt i Volvo, tillsammans med sin hustru Louise, 58, köpt den absolut dyraste fastigheten i Sverige 2016.

ANNONS

Paret har köpt ”ett diskret townhouse”, en kulturhistorisk byggnad, mitt i centrala Strockholm till priset av 120 miljoner kronor. Kvadratmeterpriset uppges ligga på 200.000 kronor.

Husaffären skedde 2016, samma år som Allras chef Alexander Ernstberger köpte sin lyxvilla på Lidingö för 50 miljoner kronor och som fram till nu har påståtts varit det dyraste husköpet i Sverige under förra året.

Faktum är att Svanberg och hans hustru slår Ernstbergers villapris flera gånger om.

Fastigheten som BP-bossen och hans fru nu lagt vantarna på är sex våningar hög och enligt Dina Pengar måste byggnaden renoveras innan makarna kan flytta in.

Tidningen uppger att priset för renoveringen – enligt experter – väntas bli minst 15 miljoner kronor.

Louise Svanberg skriver i ett mejl till Dina Pengar att de köpt ett äldre hus och att det nu ska renoveras under lång tid framöver.

”Det är korrekt, vi har köpt ett äldre hus i Stockholm, som ska renoveras över de kommande åren. I övrigt har vi inga kommentarer”, skriver Louise Svanberg i mejlet till Dina Pengar, som konstaterar att paret Svanbergs hus i centrala Stockholm klassas som ”kulturhistoriskt högintressant och markerad med blått på Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringskarta”, vilket innebär att det har ett stort kulturhistoriskt värde.

ANNONS
ANNONS

Mäktige näringslivstoppen Carl-Henric Svanberg – som i dag är bosatt i Schweiz – rev ner rubriker även när han köpte en segelbåt som enligt medieuppgifter på Nya Zeeland gick lös på 190 miljoner kronor.

MISSA INTE: Mäktige näringslivstoppen nya leksak [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Svanbergs jobb ”på spel” – talar ut om miljardaffär [DagensPS.se] >