”Vissa bolag ser ju billiga ut”, säger den framgångsrike aktieplaceraren och kriminologiprofessorn och pekar särskilt på en aktieduo.

ANNONS

”Om det är direktavkastning man pratar om så är ju SEB faktiskt uppe på 7 procent nu om de handlas för 90 kronor. SEB delar ju ut 5,75 kronor”, säger Leif GW Persson till Di och lyfter även fram H&M som ett skållhett case på börsen.

”Nu har den ju stuckit, men det blankar man. Det har inte ändrats något fundamentalt i H&M:s intjäning, utan de kan fortfarande försvara sin mycket höga utdelning”.

”Vinsten har ju sjunkit till drygt 20 miljarder per år från 24-25 miljarder. Det spelar ingen roll – de kan ändå dela ut 9,75 kronor. Tacka fan för att den aktien blir jävligt intressant när den börjar handlas närmare hundralappen.”

GW – som tidigare ratat H&M – berättar också för Di hur han gått ut och in Footway; han har först sålt preferensaktier och sedan köpt på sig en lagom stor portfölj igen för att, som han säger, spä på likviditeten.

Stamaktien i bolaget är han däremot inte intresserad av, deklarerar han, eftersom han anser att det ger ”för lite pengar”.

Mediebolag är heller inget som lockar den folkkäre kriminologen, framgår det på Di.se, som däremot berättar att han hittat en annan placering som kan ge klirr på sikt.

Fonderna Pamica 1 och 2 är korgar med företag som inte har nått börsen. De köper in bolagen och håller kvar ägarna för att få kontinuitet. Det enda kravet är att bolagen ska vara lönsamma, så det kan handla om allt från byggställningar till telekommunikation till att bara bröd – bara de går med en jävla vinst så är det okej.”

ANNONS
ANNONS

Leif GW Persson konstaterar att det finns många bolag som jobbar på det här sättet, och deras koncept är attraktivt, menar han.

Han vill emellertid inte avslöja hur mycket kan investerat i de aktuella fonderna.

Läs även: Miljonregn över Leif GW Persson [DagensPS.se] >