Den gamle S-statsministern går med jättevinst och sitter på tiotals miljoner, kan Dina Pengar berätta.

ANNONS

Expressens Dina Pengar har gått igenom Göran Perssons – socialdemokratisk statsminister mellan 1996 och 2006 – senaste räkenskaper i bolget Baven AB och kan konstatera att det råder mycket goda tider för den före detta S-toppen.

”Den är inte så komplicerad så det tror jag du klarar att tränga in i, påpekar Göran Persson när tidningens reporter har frågor om årsredovisning som visar att bolaget går med 7,1 miljoner kronor i vinst förra året.

Persson, som efter sin tid i politiken gjort karriär i den privata sektorn, berättar att intäkterna framför allt kommer från konsultverksamhet, styrelsearbete samt näringsverksamhet. På uppdragslistan står i dag bland annat Ålandsbanken där han är styrelseledamot. Samtidigt bedriver Göran Persson jordbruk och nötförsäljning från herrgården i Sörmland tillsammans med sin hustru Anitra Steen.

Vidare visar årsredovisningen att Baven AB – som döpts efter sjön Båven som ligger intill ovan nämnda herrgård – sitter på över 36 miljoner kronor i eget kapital, 24 miljoner kronor i värdepappersinnehav samt djur till ett värde av 452.000 kronor.

ANNONS
ANNONS

”Jag arbetar mycket hårt och world wide”, säger han till Dina Pengar.