Dollarmiljardären, näst rikast i världen, avslöjar sitt största misstag med livsverket.

ANNONS

Det är i en intervju på riskkapitalbolaget Village Global som Microsofts skapare Bill Gates berättar att han gjorde en fatal miss med Microsoft.

Det här uppger Ny Teknik och det Gates syftar på är att han inte tog vara på att förvalta möjligheterna med mobila plattformar, vilket gjorde att Microsoft blev omkört av Android som världens största icke-Apple-plattform.

Enligt Bill Gates, god för 96,5 miljarder dollar och tvåa på tidskriften Forbes lista över världens rikaste personer, hade Microsoft chans att bli etta på tronen.

”Det var en naturlig sak för Microsoft att vinna. Det är verkligen vinnaren tar allt. Om du är där med hälften så många appar eller 90 procent så många appar, är du på väg att slutföra domen. Det finns bara utrymme för ett icke-Apple-operativsystem och vad är det värt? 400 miljarder dollar som skulle överföras från företag G till företag M”, säger Bill Gates, enligt The Verge, uppger Ny Teknik.

ANNONS
ANNONS

Android krossade både Windows Mobile och Windows Phone efter Googles köp av Android 2005 – trots att Googles dåvarande vd Eric Schmidt fruktade att Microsoft skulle ta hem slaget, framgår det.