Det säger Sven Hagströmer till Dagens Industri och menar att börsen ”går på steroider”.

ANNONS

Att börsen hålls under armarna av enorma penning- och finanspolitiska stimulanser sätter stopp för investeringar, enligt Hagströmer.

”Även om industrin jobbade med full kapacitet i slutet av förra året så vågade man inte investera eftersom konjunkturen var ett resultat av starka, främst penningpolitiska men även finanspolitiska, stimulanser. Företagsledare blir då försiktiga med att investera, vilket är exakt vad vi har sett. Det är ont om investeringar och det är bland annat därför vi har en dålig produktivitetsökning”, säger finansprofilen till Di.

Under rådande börsklimat är han försiktig, framhåller han.

Vad det gäller återhämtningen i pandemin tror han på techbolag, de kommer att ”rusa vidare”, som han uttrycker det.

Han startade Avanza en gång i tiden och i Avanza är han kvar. Bolaget står starkt med sina utländska, institutionella ägare, resonerar Hagströmer som berättar i artikeln att Avanza både ligger långt fram i digitaliseringen och att man ” tryckt ned courtagen med nästan 90 procent” i fondhandeln.

Sven Hagströmer kommenterar även uppgifterna, som framkom i SVT:s Uppdrag granskning, om penningtvätt i SEB, den senaste raden av nedsvärtande penningtvättshärvor som skakat banksektorn.

ANNONS
ANNONS

Han får även frågan hur nätbanken Avanza arbetar mot penningtvätt.

Läs hela Di-artikeln.