Dagens PS

Falkengren: ”Jag kommer tillbaka till Sverige”

Annika Falkgren
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 27 mars 2017Publicerad: 27 mars 2017

När Annika Falkengren meddelade i januari att hon kliver ned från vd-posten i SEB efter sammanlagt 30 år på storbanken kom det som en överraskning för både journalister och den egna arbetsgivaren, som DagensPS.se tidigare rapporterat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu, inför flytten till Schweiziska kapitalförvaltningsfirman Lombard Odier, ger hon en sista intervju som Wallenbergssfärens storbanks högste chef. För Dagens Industri berättar hon om varför hon bestämde sig för att lämna SEB efter elva år på vd-stolen.

”I 99 fall av 100 är det inte intressant. Men när det här dök upp, var det något helt annat”, säger hon och berättar hon i sin nya operativa roll också blir partner ”på riktigt”.

Annika Falkengren fortsätter berätta om det känslosamma beslutet hon tog tillsammans med maken Ulf, om den tuffa tiden kring avgasskandalen i Volkswagen – i vilket hon sitter som styrelseledamot – samt att hon kommer att sakna Wallenbergfamiljen när hon nu också lämnar sfärens ägarbolag FAM:s styrelse. Men även om Schweiz står för dörren blir det inte det sista vi ser av henne i svenskt näringsliv, påpekar hon.

”Någon gång kommer jag tillbaka till Sverige. Om jag har hälsan och är pigg kan jag tänka mig styrelseuppdrag längre fram”, säger hon men understryker att det förmodligen i så fall blir framåt pensionsåren.

Annika Falkengren efterträds av Johan Torgeby den 29 mars.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS