Michael Wolf, Swedbanks tidigare vd och ny ordförande i vårdbolaget Capio, krävs på hälften av köpeskillingen på 18,2 miljoner kronor han fick ut i försäljningen av parets lyxhus i Solsidan i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Utöver det kräver ex-sambon den forne storbanks-vd:n på ytterligare 876.203 kronor och att bodelningen rivs upp och görs om, framgår i stämningsansökan som lämnades till Stockholms tingsrätt i fredags, enligt Dina Pengar.

ANNONS

Bakgrunden är en överenskommelse paret gjorde när de separerade 2012 i vilken Wolf köpte ut flickvännens hälft av bostaden till värderingen 16 miljoner kronor. Ett sidoavtal om att förre Swedbank-chefen skulle erhålla 65 procent av slutpriset när bostaden skulle säljas vid ett senare tillfälle ska dock ha skrivits och det är detta ex-sambon menar ”vilselett” henne i bodelningen.

Thomas Bodström är Michael Wolfs advokat.

”Jag är förvånad över att den här stämningsansökan har lämnats in. Det har funnits en överenskommelse och den har parterna varit överens om och det kommer vi att kunna visa. Michael har betalat det han är skyldig att betala, och mer därtill”, säger han till Dina Pengar.

MISSA INTE: Arga kunder stämmer Swedbank på 100 Mkr [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: 1000-årig elitskola stäms av elev som inte blev rik [DagensPS.se] >