Toppolitikern Pär Nuder tvingas lämna ordförandeposten i Skistar. ”Maffiametoder”, tycker han själv.

ANNONS

Vad som hänt är ännu oklart men Di skriver att ägarna fick nog efter flera veckors rykten, och enligt den kända näringslivsprofilen Göran Grosskopf, som representerar ägarfamiljerna Mats och Erik Paulsson i egenskap av styrelseledamot i ägarbolaget Ekhaga utveckling, finns det flera källor till det som nu ledde fram till beslutet att peta den tidigare socialdemokratiska finansministern som ordförande i skidanläggningens styrelse.

Pär Nuder ska ha betett sig olämpligt, heter det, under det nyss avslutade skid-VM i Åre.

”Olämpligt beteende är det som vi har bestämt oss att gå ut med. Jag förstår att det kan väcka spekulationer, men det finns många hänsynstaganden i det här sammanhanget, såväl till Pär Nuder som andra personer”, säger Göran Grosskopf till Dagens Industri.

Någon polisanmälan mot Nuder har inte, vad Göran Grosskopf känner till, lämnats in.

Nuder slår tillbaka och menar att han är utsatt för ”maffiametoder”, skriver Di, där den före detta finansministern anser att han blivit avsatt på grund av ”en maktkamp inom ägarsfären”.

”Allt det faller på sin orimlighet”, replikerar Göran Grosskopf i Di.

Nuder säger att han ”aldrig upplevt något liknande” under sina 40 år i offentlighetens ljus.

ANNONS
ANNONS

Han förnekar bestämt att han skulle gjort något fel som föranlett den aktuella åtgärden från Skistars ägare.

”Det är ingen som har pratat med mig om det. Det märkliga är att om jag nu betett mig olämpligt, varför har ingen i styrelsen talat med mig om det?” undrar Nuder i Di-artikeln.

Pär Nuder är även, bland annat, krönikör för Dagens Industri och Jonas Jonsson, som är redaktionschef på tidningen, säger att man ”ser allvarligt på anklagelserna” och att man nu ”följer utvecklingen noga” i ärendet.