Den kände sparekonomen Claes Hemberg – ofta omnämnd här i Dagens PS – har citerats i en sponsrad artikel med länkar till ett varumärke utan att han blivit tillfrågad.

ANNONS

”Det är två saker som upprör mig. För det första att mitt namn används utan att jag fått frågan, för det andra att namnet används för ett bolag, Uppland Spar, som jag öppet och tvärt om uttryckt antipati emot, bloggat om för ett erbjudande jag tycker illa om och varnat för”, säger Claes Hemberg till Dagens PS.

I den sponsrade artikeln finns ett citat av Claes Hemberg om hur viktigt det är att föräldrar lär sina barn att spara pengar och att barnen får se att pengarna växer. I samma artikel finns det länkar till det aktuella bolaget, vilket får Claes Hemberg att reagera.

Claes Hemberg, tidigare sparekonom på Avanza Bank, var emellertid ovetande om i vilket sammanhang hans citat förekom, och dessutom att det gäller ett bolag som han hårt kritiserat.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS beklagar övertrampet genom att ge ett ekonomiskt bidrag till stiftelsen Allbright, något som ligger Claes Hemberg varmt om hjärtat. Artikeln är också avpublicerad.