”90% av mina framgångar beror på leken och glädjen”. En intervju fylld med insikter och inspiration i syfte att öka lekfullhet och resultat.

ANNONS

Framgången, glädjen och energin i Carolinas karriär är legendarisk. Alla såg inte kopplingen mellan lekfullheten (spela Yatzy, dansa, spexa mm) och förmågan att prestera guld i OS.

Kritikerna påstod att hon inte tog idrotten på allvar – men till skillnad från kritikerna fick hon stå överst på prispallen.

Var ditt fokus att vinna?

Om jag bara är min prestation, vinst eller förlust, kan det lätt bli en låsning i tävlingsmomentet. Leken fick mig att koppla av mellan mina prestationer.

När tog leken plats i idrottandet?


När vi lekte hemma växte tävlingsmoment in i leken. En madrass i trädgården fick vara rekvisita i höjdhoppsleken. För mig var det ingen skillnad mellan lek och idrott.

ANNONS
ANNONS
Var leken viktig för dina resultat?


Ja, den var väl helt avgörande skulle jag säga! När jag började tävla med vuxna var jag rädd att jag skulle få anpassa mig och börja ta idrotten på för stort allvar men jag förstod snabbt att det tar energi att vara någon annan än den man är.En chef till mig sa en gång: ”Här har vi inte kul, här arbetar vi!”
Vad tycker du om den inställningen?

Att vara lekfull är att vara seriös. Det är viktigt att ge energi till det lekfulla för att hitta lösningar som leder framåt och mot resultat.

Har du lärt dig ifrån kroppen till skallen?Ja, kroppen och skallen skapar en positiv loop av lärande som lekfullheten förstärker.

Vilka är dina drivkrafter?

ANNONS
ANNONS

1: Ha kul.
2: Göra mitt bästa 100%.
3: Lära mig nya saker.

En intervju med Carolina Klüft uppfyller alla tre punkter.

Hur kan du som individ/team/företag/organisation öka 90% av resultatet genom lek?

Hur kan ni öka farten mellan skalle/ledarskap och kropp/organisation?

Mer information om Stefan Engeseth hittar du här eller Linkedin