Dagens PS

Byggjätten kan norpa ny vd från rivalen

NCC är en av de aktier som Carnegies fondförvaltare tipsar om. (Foto: TT)
NCC är en av de aktier som Carnegies fondförvaltare tipsar om. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 01 nov. 2017Publicerad: 01 nov. 2017

Vd:n fick gå på dagen. Här är toppnamnen som pekas ut som efterträdare, enligt Di.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Byggbolaget NCC kan komma att hämta sin nästa vd från konkurrenten Skanska, skriver Dagens Industri i onsdagsutgåvan.

Affärstidningen uppger detta baserat på väl insatta personer men också den begränsade möjligheten inom NCC att rekrytera internt.

NCC:s vd Peter Wågström fick som bekant sparken i måndags efter en svag resultatutveckling. För att nu få fart på lönsamheten uppges en rejäl nytändning behövas och det främst genom en extern rekrytering.

Skanska vars nordiska byggverksamhet gått betydligt bättre än NCC:s framstår då som den primära sökplatsen för att plocka in en extern kandidat.

Två namn som Di tar upp som högst tänkbara kandidater är Pierre Olofsson, medlem i koncernledningen för Skanska med ansvar för Sverige, Finland och Norge, samt Skanskas Sverige-chef Gunnar Hagman.

Båda kan mycket väl bestämma sig att bli börs-vd på NCC om de inte får det uppdraget på Skanska där Johan Karlström meddelat sin avgång.

Men enligt Di är inte någon av dem favoriter till det uppdraget, utan istället är det Skanskas USA-chef Anders Danielsson som sitter i förarsätet med finansdirektören Peter Wallin som reservkandidat.

NCC har sagt att man inte räknar med att ha en ny vd på plats före årsstämman i april. Även det är en indikation på att det förmodligen blir en extern rekrytering då en intern redan hade hunnit bli klar fram tills dess. Detta förstärks ytterligare av att styrelseordförande Thomas Billing själv ska arbeta halvtid på NCC, enligt Di.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS