Prutar inte på komforten när han blir landshövding.

ANNONS

1 november flyttar Thomas Bodström in i Tessinska palatset i egenskap av ny landshövding för Stockholm.

Enligt Expressens Dina Pengar har Bodström ställt som krav att palatset installeras med ett badkar i palatsets bostadsdel.

”Vi fick reda på det här i förra veckan och har inte tagit ställning till om vi ska bekosta ett sådant badkar”, säger Ulrika Nylander, fastighetschef vid Statens fastighetsverk, till Dina Pengar.

I måndags avslöjade tidningen att Thomas Bodström var med och klubbade en utdelning på 20 miljoner kronor till ägarna av skandalomsusade fondbolaget Allra, som DagensPS uppmärksammat i en rad artiklar och som brottsutreds av Ekobrottsmyndigheten.

Bland annat häktades en tidigare Allrachef förra veckan som misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, och flera andra personer ingår i brottsutredningen där åklagaren som leder förundersökningen även tagit 140 miljoner kronor i beslag.

Det är regeringen som utsett kändisadvokaten och den tidigare justitieministern Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län.

ANNONS
ANNONS

När han var styrelseledamot i Allra fick han 250.000 kronor för uppdraget – innan han hoppade av bara dagen efter Ebba Lindsö lämnat sin post som styrelseordförande för Allra.

PPM-spararna är de stora förlorarna i Allra-härvan och Pensionsmyndigheten förbereder en stämning mot de ansvariga i pensionsbolaget på minst 240 miljoner kronor. Men enligt vad Expressens Dina Pengar erfar kan summan på skadeståndskravet bli så högt som 330 miljoner kronor.