Talar ut efter petningen från prestigeuppdraget.

ANNONS

Som DagensPS tidigare har skrivit om hade tidigare justitieministern och toppadvokaten Thomas Bodström (S) utsetts till ny landshövding för Stockholm av regeringen. Men redan innan han fått jobbet petades före detta S-toppen från posten.

Bakgrunden är att det riktats hård kritik mot utnämningen från flera partier på grund av Bodströms roll i skandalomsusade pensionsbolaget Allra, där han satt i styrelsen. Ex-ministern misstänks dock inte för några brott.

Efter över en veckas tystnad talar han på tisdagen ut om petningen i radiokanalen Mix Megapol, som citeras av Expressen Dina Pengar.

”Jag beklagar regeringens beslut. Jag hade gärna blivit landshövding men nu fortsätter livet som advokat och författare”, säger Bodström.

Han berättar att han aldrig ägt en enda aktie i Allra – vilket han i dag är ”väldigt glad för” – men konstaterar att hans koppling till bolaget spillde över på honom för mycket.

ANNONS
ANNONS

”Det var ingen hemlighet att jag var i med i styrelsen i Allra”, säger han men konstaterar samtidigt att han gärna hade fortsatt om han hade fått chansen, trots skriverierna i tidningarna.