En fjärdedel av lägenheterna till salu – ”med rejäl rabatt”.

ANNONS

Det skriver Svenska Dagbladet och konstaterar att lägenheterna nu vräks ut strax innan inflyttning i prestigeprojektet i Sundbyberg i Stockholm.

2015 började folk teckna sig för lägenheterna, som är inhysta i en ombyggd kontorsfastighet i Sundbyberg nära Stockholm och som ska stå klara för inflyttning nästa månad.

Bakom de 104 lägenheterna – Duvboet-projektet – står Alm Equity med Abbaprofilen Björn Ulvaeus som känd storägare.

Men nu vill drygt 20 av de som tecknat sig alltså hellre sälja sina lägenheter än att flytta in, framgår det i SvD-artikeln.

”De som köpte för 2–3 år sedan köpte billigare. Men de som köpte i sista etappen som sålts det senaste året, köpte ganska dyrt. Flera har ju gått ner jämfört med inköpspris”, berättar mäklaren när tidningen ringer upp anonymt.

Enligt SvD har två säljare tvingats gå ner i pris med hela 14 procent. I ett par andra fall har lägenhetspriserna dumpats 10 procent medan flera sänkt priset med 5 procent.

”Det har blivit prispress av mycket utbud. Det är en nedgång och man har sänkt priserna ’markant'”, konstaterar mäklaren i SvD, som skriver:

ANNONS
ANNONS

”Klart är att priserna har halkat ner under 60 000 kronor per kvadratmeter i detta centrala läge i Sundbyberg. En trea på 70 kvadratmeter har prissänkts från 4,4 miljoner till 4,0 miljoner.”

Joakim Alm, vd och storägare i bostadsproducenten Alm Equities, menar att prispressen inte skadar företaget; han konstaterar bara att vissa kunder bara vill få tillbaka sina pengar.

Björn Ulvaeus äger enligt SvD Näringsliv aktier i Alm Equity till ett värde av en kvarts miljard kronor. Tidningen konstaterar att värdet på hans innehav varit högre men nu sjunkit kraftigt – bolaget uppges ha tappat 26 procent på börsen den senaste månaden.