Tennislegendaren Björn Borg säljer ett digitalt konstverk med koppling till Wimbledonfinalen 1980, berättar Di Digital.

ANNONS

Det högsta budet just nu på Björn Borgs digitala konstverk är en kvarts miljon kronor, och det är teknikentreprenören Patrik Arnesson – känd från fotbollsappen Forza Football – som ligger bakom auktionen där den svenska tennisauktionen säljer en så kallad NFT (non-fungible token), ett digitalt konstverk, framgår det.

Tanken är att både kryptomiljardärer och vanliga konstsamlare ska attraheras av det digitala konstverket.

”Om den inte går för över 1 miljon dollar hade jag blivit besviken på mig själv”, säger Patrik Arnesson till Di Digital.

Spöade McEnroe och tog hem sin femte Wimbledonseger i rad

Björn Borgs konstverk bär namnet ”No Time To Think” och är alltså kopplat till hans klassiska Wimbledonfinal mot amerikanen John McEnroe 1980 och det digitala konstverket innehåller exempelvis en 3d-animation där Borg berättar om hur han kände och upplevde dramatiken under den tre timmar och 53 minuter långa pärsen innan han kunde raka hem sin femte raka Wimbledontitel.

Köparen av Björn Borgs digitala konstverk får även ett kontrakt signerat av tennislegendaren.

ANNONS
ANNONS

”Jag tror mycket på blockkedjan och NFT:s som fenomen. Vi har byggt en teknikplattform som gör att man snabbt kan skapa digitala konstverk. Vi använder oss av ett standardprotokoll och blockkedjan Ethereum vilket gör att konstverken går att köpa och sälja vidare varsomhelst”, säger Patrik Arnesson till Di Digital och förklarar att hans plan är att utveckla idén med NFT:er som distributionskanal för den här typen av konst.

Läs även: Skatteverket går bet i jakten på Björn Borgs miljoner [Dagens PS] »