”De inte är redo för det”, avslöjar initierad källa för Dagens Industri.

ANNONS

Fastighetskungen Erik Paulssons barn kommer inte att ta över hans fastighetsimperium nu när han lämnar sina styrelseuppdrag.

Det skriver Dagens industri.

Di skrev i september om att Erik Paulsson, 75 år gammal, planerade att frånträda alla styrelseuppdrag i sina börsbolag.

Hans imperium omfattar i dag ett majoritetsägande i de fyra börsbolagen Fabege, Wihlborgs, Catena och Brinova Fastigheter. Han är även näst största ägare i Skistar och Diös.

Barnen, Sara Karlsson och Svante Paulsson som i år fyller 49 respektive 46 år, sitter i styrelsen för familjens privata holdingbolag Backahill och verkar operativt inom bolaget med strategi och projekt. De är även ledamöter i vissa av de omnämnda bolagen.

Baserat på Di:s uppgifter väntas syskonen dock inte efterträda fadern nu när han stiger åt sidan.

En källa till affärstidningen sade att detta beror på att ”de inte är redo för det”.

Uppgifterna bekräftas av Backahills vd Anders Nelson som säger att duon inte kommer att över några befattningar från Erik Paulsson.

Att barnen inte väljer att efterträda Erik Paulsson innebär att sfärbolagen framöver kommer att ledas av tjänstemän, konstaterar Di.

ANNONS
ANNONS

Tidningen lyfter fram en person inom den kategorin som väntas spela en högst viktig roll framöver, advokaten Jan Litborn. 67-årige Jan Litborn har stått Erik Paulsson nära i flera decennier och kan potentiellt bli ordförande för Fabege, där han valdes in i styrelsen så sent som förra året, enligt Di.

Två andra tjänstemän som väntas ha en stor tyngd inom Paulsson-imperiet är Anders Nelson samt Bo Forsén som är valberedningens ordförande i Fabege och Wihlborgs samt styrelseledamot i Backahill.

KÄLLA: De tar över efter Paulsson [Dagens Industri] >