TV-kände Peter Swartling är i dag vd för e-handelsbolaget Werel. (Foto: TT)
TV-kände Peter Swartling är i dag vd för e-handelsbolaget Werel. (Foto: TT)

ANNONS

Skandalbolaget Falcon Funds har slussat 100 miljoner till det svenska bolaget. Pengar som nu gått upp i rök, enligt Di.

Dagens Industri rapporterar i onsdagens utgåva att uppemot 100 miljoner kronor styrts från det skandalomsusade, Maltabaserade PPM-bolaget Falcon Funds till svenska e-handelsbolaget Werel, där tv-kände tidigare ”Idol”-domaren Peter Swartling sitter som vd.

Tidningen har inte kunnat granska Werels årsredovisning då företaget nyligen har fusionernats med sitt finska dotterbolag och därför inte längre står under kontroll av Bolagsverket i Sverige. Men en titt i den så kallade slutredovisningen i den svenska delen inför sammanslagningen visar att nära 64 miljoner kronor av de slussade pengarna nu är borta. Det eftersom förlusten i Werel rusat i höjden de senaste åren: 50,7 miljoner 2016 och drygt 13 miljoner 2017, skriver Di.

När tidningen når Peter Swartling vill han inte låta sig intervjuas men ger via mejl sin förklaring till fusionen. ”Mycket beroende på det mediedrev som riktats mot bolaget och dess finansiering” vill ingen svensk bank befatta sig med Werel, konstaterar Swartling enligt Di och kallar situationen för ”ohållbar”.

ANNONS
ANNONS

Som DagensPS.se tidigare har skrivit om har Ekobrottsmyndighetens jakt på de gigantiska summorna som försvann ur Falcon Funds pågått i över tio månader.