”Vi planerar att förvärva en bank genom Svenska Kapitalfonden AB, som nu tar in kapital. Banken kommer att erbjuda hjälp till de människor som samhället har vänt ryggen till och som har det svårt att ta sig tillbaka upp”, säger Sami Sulieman.

ANNONS

Banken, som kommer att slå upp portarna i Malmö under 2016, kommer att erbjuda hjälp med skuldsanering för de som har aktuella skuldsaldon hos Kronofogden och som inte har många alternativ kvar.

Problemet är enligt Sulieman  större än vad tv framställer det som. Det handlar inte om att man handlar lite för mycket julklappar i jul, utan faktum är att vi har 450.000 skuldsatta idag med sammanlagt 70 miljarder kronor hos Kronofogden. Detta är människor som inte kommer att kunna köpa bil, hyra lägenhet eller köpa hus, konstaterar Sami Sulieman.

För att berättigas hjälp med skuldsaneringen kommer bankens kunder genomgå ett special program i 12 månader, där bland annat en utbildning i ekonomi, coaching och mentorskap kommer att ingå. Tanken är att hjälpa kunderna bygga en solid grund att stå på, utan att kräva att de lever på existensminimum. 

”Vi hoppas dessutom kunna hjälpa försäkringsförmedlare att övervinna strukturella problem skapade av samhället och systematiskt förenkla deras arbetssituation”, säger Sami.

Vidare kommer de även ha som nisch att hjälpa entreprenörer att få lån. Det är ett stort problem att få tillgång till kapital som företagare idag, enligt Sami. Många gånger förhindras till exempel expansion på grund av att banken säger nej.

ANNONS
ANNONS

”Vår bank kommer att förstå entreprenörer och vara villiga att satsa på de som har bra idéer och koncept”, avslutar Sami.