Dagens PS

Körde ut pizzor – nu äger han över 270 pizzerior

pizza
Entreprenören som artikeln handlar om gick från att köra ut pizza till att bli framgångsrik vd och franchiseföretagare. (Foto: Oscar Olsson/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 27 aug. 2025Publicerad: 27 aug. 2025

Han emigrerade till USA från Pakistan 1991 och jobbade med att köra ut pizza för en lön på 40 kronor i timmen – nu har han bland mycket annat byggt upp ett pizzaimperium med över 270 snabbmatsrestauranger.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Jag kunde aldrig drömma om den här tillväxten”, säger 58-årige Nadeem Bajwa, som han heter, till CNBC.

Under tiden som han bland annat levererade pizza studerade han på universitet i Indiana.

I dag är han en stor stor franchisetagare till Papa Johns i Nordamerika och står bakom fler än 270 restauranger.

Läs också: Hon förvandlade mammans torra idé till miljonföretag DagensPS

Fler järn i elden är pizza

Där till är Nadeem Bajwa, berättar den amerikanska nyhetskanalen, vd för Bajco Group, som han bildade ihop med sina två bröder. Han har därmed investerat inte bara i pizza utan även i bland annat byggbranschen, tekniksektorn och i redovisningsbranschen.

Hans resa mot framgången har inte varit enkel. Han var i 20-årsåldern när han kom till USA genom att för första gången kliva ombord på ett flygplan.

”Jag hade aldrig flugit förut”, berättar han i CNBC-artikeln och avslöjar att han hade mycket ångest på det fullsatta planet.

ANNONS

Senaste nytt

Relevance växer
Spela klippet
PS Partner

Relevance: ”Vi växer, trots marknadsläget”

14 aug. 2025
Spela klippet
Nöje & Underhållning

Peter Jöback bjuder hem publiken till sin egen trädgård

10 juli 2025

USA blev en “kulturchock”

ANNONS

Väl i USA stötte han på språkförbistringar, han kunde inte prata flytande engelska och upplevde problemen som en ”kulturchock”.

När han började på universiteten hade han tre jobb, förutom att köra ut pizza var han diskare och jobbade på Taco Bell.

1996 tog han examen från universitet och dessförinnan hade han klättrat i karriären hos Papa Johns. I stället för att leverera pizza var han nu områdeschef.

Men han ville ta vara på studierna och gå vidare. Därför sökte han olika jobb på företag, men han fann inget som lockade lönemässigt.

Valde att stanna i pizzabranschen

Han bestämde sig då att stanna kvar i pizzabranschen och drev sedan några pizzerior innan han bestämde sig för att bli franchisetagare, Han öppnade sin första Papa Johns-butik 2002 och startade upp verksamheten med begagnad utrustning till lågt pris.

Till en början var det ”kaos”, minns han. Det kom mer folk till butiken än han hade räknat med och hälften av personalen gick helt sonika därifrån.

”För många människor dök upp eftersom jag annonserade för mycket, och jag fokuserade mer på reklam än att utbilda folk i att göra pizzor”, förklarar Bajwa för CNBC.

Intäkterna började sedan strömma till bättre än väntat och i snabb takt öppnade han fler butiker, och därefter restauranger.

ANNONS

Målet är att nå 500 restauranger

År 2024 tecknade Bajco Group ett avtal med Papa Johns International om att utveckla 50 nya restauranger fram till 2028.

Målet är att nå 500 restauranger, och vid sidan av den explosiva tillväxten med pizzeriorna har Bajwa utvecklat ett callcenter, en byggavdelning, en redovisningsavdelning och en teknikavdelning. Dessa verksamheter driver han utanför Papa John’s-varumärket, framgår det.

Lärt sig av sina misstag

Han berättar att han stött på många motgångar under årens lopp, inte minst under finanskrisen 2008 var det tufft, men att han lärt sig sina läxor.

Och han ”kunde aldrig drömma om” att hans företagande skulle bli en så stor succé, säger han till CNBC. 

Missa inte: Hon byggde miljardföretag med lån från mormor DagensPS

Läs också: Sverige näst bäst i Europa för utlandsentreprenörer DagensPS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Utbildad journalist med nästan 40 år i yrket. Har varit allmänreporter, kriminalreporter, jobbat med print och digitala medier, och var en tid chefredaktör för ett magasin på Dagens PS, samt under en kort period nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och senare redaktionschef för News55.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Utbildad journalist med nästan 40 år i yrket. Har varit allmänreporter, kriminalreporter, jobbat med print och digitala medier, och var en tid chefredaktör för ett magasin på Dagens PS, samt under en kort period nyhetschef på dåvarande Miljöaktuellt och senare redaktionschef för News55.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
ANNONS