Dagens PS

Ledarkoll: G7, fotbolls-VM och hård KU-kritik

Dagens ledarkoll handlar bland annat om G7-mötet. (Foto: TT).
Dagens ledarkoll handlar bland annat om G7-mötet. (Foto: TT).
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 08 juni 2018Publicerad: 08 juni 2018

Onödigt lidande i svensk vård, stundande G7-möte och skandalen på Transportstyrelsen i fokus i dagens ledarsidor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Positivt om G7

Det är inte ofta man läser något enda positivt om G7. Men i DI händer det:

“Timingen för veckans G7-möte är egentligen perfekt. Möjligheten för västvärldens plus Japans mäktigaste politiker att ses under avspända former är som gjord för att bringa ordning i leden när det stormar i omvärlden. Under finanskrisen visade sig exempelvis G7 från sin bästa sida. Man talade samstämmigt om vikten av sänkta räntor och finanspolitiska stimulanser för att få fart på den globala tillväxten.”

ANNONS

Senaste nytt

Även lindrigare åkommor är allvarliga

Vården är en av de frågorna som svenska väljare anser är allra viktigast i framtiden och därmed också i valrörelsen. GP skriver idag:

“Den svenska vården är bättre än i andra länder när det gäller att få patienter att överleva, vilket är något att glädjas över. Men även tillstånd som inte är potentiellt dödliga kan vara allvarliga. Långa väntetider skapar onödigt lidande och kan ge komplikationer.”

S och skandalen med Transportstyrelsen

Det är som om skandalen runt Transportstyrelsen och Socialdemokraterna först nu börjat ge effekt i väljarkåren. Länge såg det ut som om S skulle klara sig rätt helskinnade igenom den där krisen. Nu får statsministern hård kritik av KU, och Aftonbladet skriver så här om det:

ANNONS

“Ett haveri alltså. Ett haveri som fick den politiska oppositionen att hota inrikesminister Anders Ygeman, infrastrukturminister Anna Johansson och försvarsminister Peter Hultqvist med ett misstroendevotum. Johansson och Ygeman är inte ministrar längre, och i dag kom Konstitutionsutskottet med skarp kritik mot dem och statsministern.”

I kölvattnet av nationaldagen

Gefle-Dagblad skriver i kölvattnet efter nationaldagen, om vad som förenar människor i Sverige 2018:

“I ett mångkulturellt Sverige behövs nämligen något som kan ena människor av olika kulturella och religiösa bakgrunder. Annars får vi ett splittrat land med etnisk segregation och utanförskap. Och då är det inte konstigt att vi får religiösa friskolor som erbjuder könsuppdelade idrottslektioner eller moralpoliser som tvingar människor att följa den egna gruppens seder och värderingar.”

Brexit lever

I England skriver tidningarna varje dag fortfarande spaltmeter om Brexit.

The Telegraph skriver bland annat:

So this is it. The alarmingly brief document that sets out our policy on the temporary customs arrangement which the government insists will preserve our freedoms and democratic integrity until the permanent arrangement to preserve our freedom and democratic integrity can be installed.”

ANNONS

Dagens snackis: VM i fotboll. Mindre än en vecka kvar nu. Det är anmärkningsvärt att VM i fotboll fortfarande är en frizon från den skoningslösa kommersialism och miljardindustri som internationell fotboll blivit. Men det är framförallt extremt befriande. Det finns fortfarande heliga platser där passionen är kung. VM i fotboll är en sådan plats.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS