ANNONS

Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått.

Vardagen är tillbaks. Hösten står och stampar i farstun och vanans makt är både stark, skoningslös och salig.

Arbetslivet gnisslar igång för många av oss. En tung och het sommar blöder det allra sista av en historisk värme som förde både klimatet tillbaka på dagordningen, och skogsbränder över hela landet.

Jag tror vi kommer minnas den här sommaren för de där bränderna, den där värmen, alla fläktar tog slut i butikerna, och Sverige gick till kvartsfinal i VM.

Skarven mellan ledighet och skola brukar vara stökig i många delar av vårt land. I år är inget undantag. I Göteborgs förorter sker det organiserat. Kriminella nätverk, där i stort sett alla sedan tidigare är kända av polisen, går samman och sätter bilar i brand. Den här gången tog i alla fall politikerna sitt ansvar och reste dit.

Jag har skrivit det förut och det tåls att berättas igen. Det parti som bäst lyckas formulera bilden av Sverige kommer vinna valet.

Här hemma kommer den försiktiga hösten med nya uppgifter om att bostadspriserna är på väg upp igen.

Annars har det mesta handlat om valrörelsen och en svårt sargad socialdemokrati som på alla sätt försöker kriga sig till röster så här bara några veckor kvar till valet.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS har skrivit mycket om det, bland annat här.

Den här veckan har också handlat mycket om den fruktansvärda tragedin i Italien där en motorvägsbro rasade i Genua och ca 40 människor omkom. Jag har själv åkt över den där bron många gånger under familjens bilsemestrar i Italien och händelsen har skakat om landet, även om det tyvärr förekommit politiker som försökt göra politik av tragedin mitt i sorgen.

Nu önskar jag alla en fridfull helg. Vi ses och läses igen på måndag.