Dagens PS

Ovanorna som stör dina kollegor mest

vaping
Vaping sker helst inte inne på kontoret, om du inte vill reta upp dina kollegor. (Foto: Pixabay)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 19 dec. 2023Publicerad: 19 dec. 2023

Samtidigt som många av oss är tillbaka på kontoret finns det saker som vi retar oss på hos kollegorna. Om du inte vill skapa sura miner finns det beteenden du kan lämna hemma.

ANNONS
ANNONS

Arbetsplatser har i vissa fall fått kämpa hårt för att få tillbaka sina anställda till kontoret under året som har gått. Chefer har till och med ibland lockat med förmåner för att få tillbaka medarbetarna.

Stör sig på hos kollegorna

I en färsk undersökning av tryckeribolaget Digital ID, där 3 500 personer deltog, uppgav deltagarna vad de stört sig mest på hos kollegorna under 2023.

Många anställda verkar inte kunna skilja på arbetstid och fritid, och det är vanligare bland den yngre generationen som gärna använder appar som Tiktok, även på kontoret.

Eftersom klippen ofta är väldigt högljudda och fullpackade med olika händelseförlopp stör de omgivningen. Ett tips är därför att försöka hålla Tiktok och andra sociala medier till ett minimum, och inte börja spela in egna klipp under kontorstid.

“Även om det tillför lite liv åt arbetsmiljön, kan det också vara en distraktion för dem som försöker koncentrera sig på sina uppgifter”, uppger Digital ID.

Generation Z är generellt betydligt mer online än sina äldre kollegor, och även den generationsskillnaden kan skapa konflikter på arbetsplatsen.

ANNONS

Senaste nytt

Dumpa vaping

ANNONS

Ett annat irritationsmoment är vaping.

Medan vanliga rökare tar med sina cigaretter utomhus är det många “vapare” som andas ut sötsliskig luft inne på kontoret. Inte det heller så populärt bland kollegorna, enligt Digital ID.

“Inte alla uppskattar att gå genom ett moln av Cotton Candy eller Green Apple på väg till ett möte.”

Håll isvaken för dig själv

Sist men inte minst var det det här med att bada i iskallt vatten.

Det har länge varit en trend att bada i isvakar, eller helt enkelt doppa sig i ett badkar med iskallt vatten, eller ta en kall dusch.

Alla vill dock inte höra dina historier om hur du går upp supertidigt för att vara hälsosam, skriver Fortune.

“Det leder ofta till en oavsiktlig uppdelning mellan hälsoentusiasterna och de som föredrar att morgonrutinen är lite mer tempererad”.

ANNONS

Läs även:

Amazons krav: Kom till kontoret eller glöm befordran – Dagens PS

Flexibelt kontor inte så flexibelt som det verkar – Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS