”Det har blivit mycket pasta och kyckling”, säger han till DI om satsningen på internettjänsten Animasher, som är gratis och som elva personer varit med och utvecklat.

ANNONS

Martin Jacobson, 28, övergav ett välbetalt jobb som managementkonsult för att förverliga sin dröm: att starta ett it-bolag. Att driva eget är något han länge drömt om, säger han i intervjun. Att göra det tillsammans med barndomsvännen Samuel Härgerstam gör inte saken sämre.

It-bolaget Tenuki ägs av Martin, Samuel och Kristoffer Mencák. Produkten Animasher är än så länge i teststadiet. Men grundarna har högt ställda mål. Martin Jacobson hoppas att företaget ska bli världsledande inom sin gebit.

Tidigare har den som velat sprida animationer på nätet varit tvungen att köpa mjukvara ”för tusentals kronor” och sedan ägna mycket tid åt att sätta sig in i programmen. Enligt Martin Jacobson är Animashers teknik så enkel att vem som helst snabbt ska kunna komma igång och skapa en enkel anim,erad kortfilm.

Den 28-åringe entreprenören är civilingenjör från KTH med inriktning på bioteknik. Han har även forskat i nanoteknik. Men i grunden är han fortfarande ”en datanörd”, säger han till DI. 

”Jag började programmera redan på mellanstadiet. Nu är jag 28 år och i en bra fas att starta eget, för jag har varken barn eller betungande lån”, säger Martin Jacobson.

ANNONS
ANNONS