Dagens PS

Är det bra med datorer i skolan?

dagens-fråga-dator-skola-digitalisering
DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 30 aug. 2019

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De sjunkande studieresultaten har varit på tapeten de senaste åren. Vissa anser att inlärningen kan hjälpas med en digitalisering av materialet, och att varje elev borde utrustas med dator eller surfplatta.

Samtidigt finns det andra som är kritiska till att datorn tagit en allt större plats i undervisningen. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver gymnasieläraren Paul Meyer att skolan “genom digitaliseringen försvårat för flertalet elever”. Han fortsätter:

“När digitaliseringen genomfördes såg man bara alla fördelar. Under de 10 år som digitaliseringen introducerats och mognat är min erfarenhet att eleverna inte kan låta bli att i hög grad göra andra saker än de borde med sina datorer.”

Resultatet:

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS