Dagens PS

Småbolags-expertens två nya köptips

Elin Wiker, förvaltare och småbolagsexpert på Humle Fonder tipsar om två nya aktiecase för den som hittills har missat småbolagsuppgången.
Elin Wiker, förvaltare och småbolagsexpert på Humle Fonder tipsar om två nya aktiecase för den som hittills har missat småbolagsuppgången. (Foto: Humle Fonder)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 28 maj 2024Publicerad: 28 maj 2024

Börsens småbolag har börjat återhämta sig sedan botten i höstas. Men det finns fortfarande fynd att göra enligt Elin Wikner, förvaltare och småbolagsexpert på Humle Fonder.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Gruppen småbolag omfattar en stor variation av olika bolag. Det är inte alla aktier som gått lika starkt som fastighetssektorn som är det segment som återhämtat sig generellt bäst i småbolagsindex.

Fallen småbolags-favorit

För ett par veckor sedan när Elin Wiker var Veckans börsporfil hos Dagens PS berättade hon om fondens senaste köp:

“Vi köpte in Swedish Logistic Property (börskurs SLP) här för någon månad sen. Vi har velat förflytta vår fastighetsexponering som legat mycket i de större fastighetsbolagen eftersom dessa är de som återhämtar sig först när riskaptiten kommer tillbaka till de mindre där vi ser större potential långsiktigt. Vi hade kikat på aktien ett tag och tyckte att det var ett bra läge när den föll rätt mycket på kort tid.”

Twitters småbolagsdrottning redo för rapporterna

Elin Wiker visste tidigt att det var finans som gällde. Arton år ung knep hon sitt första jobb i branschen. Nu är 24-åringen analytiker på Humle fonder, och har tusentals följare på Twitter som tar del av hennes kommentarer kring börsens småbolagsrapporter.

Nu tipsar hon om två nya aktier för den som hittills missat småbolagsrallyt när hon gästade EFN Börslunch.

Det första är den tidigare småbolagsfavoriten Nolato (börskurs Nolato). Aktien har i princip halverats sedan toppen mycket på grund av minskad efterfrågan på bolagets leveranser till e-cigaretter.

“Här har vi ett bolag som havererat både i verksamheten och aktiekursen och som nu kanske kan stå inför en revansch”, säger Elin Wiker när hon gästar EFN och tror på en dubbeleffekt för Nolato framåt där återbyggt förtroende i kombination med vinstmomentum kan sätta avtryck positivt i aktiekursen.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

“Bara att äga och åka till Bahamas”

Det andra småbolagstipset som Elin Wikner har med sig till studion är stängselbyggarna Troax (börskurs Troax).

Aktien har även den tappat sedan toppnivåerna men är upp senaste året 17 procent. Trots det är den högt värderad, PE-tal på 41 enligt EFNs programledare Jonas Malmborg.

“Ja men då får vi komma ihåg att det är på deprimerande vinster”, lyfter Elin Wiker fram och fortsätter:

“Bolaget hade en vinsttopp 2021 när alla kunder ville investera i skyddsgaller, sen steg räntan och alla drog i bromsen men vi vet ju att investeringar går i cykler och de kommer tillbaka. Jag vill påstå att vi har passerat botten i det här bolaget också.”

Elin Wiker tror också att Troax skulle kunna få upp marginalerna ytterligare från redan goda nivåer.

Mattias Eriksson från Pam Capital som också gäster programmet gillar även han Troax även om värderingen är hög:

“Det är bara ätt äga och åka till Bahamas”, säger han i studion.

ANNONS

Läs mer:

Simon Blecher lyfter fram tre favoritaktier. Dagens PS

Förvaltarens fyrtal i försvarsaktier. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS